Уникална забавачка за 3,2 млн.лв. отваря врати на 15 септември

Кметът Иван Тотев инспектира вчера строежа на градината, която ще е готова 6 месеца по-рано от предвиденото по проект. Снимка Стоян Илиев

Уникалката детска градина "Чайка" край стадион "Христо Ботев" в Пловдив, която е във формата на раковина, ще отвори врати на 15 септември, точно една година след първата копка, въпреки че срокът за изграждането й е 18 месеца.

Добрата новина съобщи кметът Иван Тотев, който във вторник инспектира строителната площадка и остана доволен от темповете, с които работи фирмата изпълнител "Запрянови 03".

Сградата в оригинална кръгла форма вече е стигнала до втория етаж, а в новата забавачка ще бъдат настанени 200 малчугани, разделени в 8 групи. Всяка от тях ще има собствен вход, зона за игра на открито, а дворът ще е богато озеленен и оборудван с най-новите атракции за деца. Двуетажната сграда с разгърната застроена площ от 2700 кв.м ще е снабдена със соларна система, която ще се използва за затопляне на водата в плувния басейн.

Детска градина "Чайка", чиято обща площ е 7 дка, ще има спортна зала, двузонова кухня, която ще играе ролята на млечна кухня за майките от районите "Източен" и "Централен", както и паркинг за 20 автомобила. Общата стойност на инвестицията е 3,2 млн.лв. (без ДДС), като 400 000 лв. от тези пари ще отидат за обзавеждане. "Тъй като формата на забавачката е овална, се изискват специални мебели", уточни кметът Иван Тотев. Той допълни, че след 15 септември в ЦДГ "Чайка" ще бъдат преместени всички малчугани, настанени в момента в групи в подблокови пространства. Освободените жилища пък ще бъдат обявени за продажба, допълни кметът Тотев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони