Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 12.12.2019

На 12 декември 2019 да почерпят

Излиза сказание за Боян Мага Нов роман от Павлина Павлова за сина на Симеон

„Локо“ (София) покани Стойчо Стоев

Учениците от кърджалийското училище, чието стълбище пропадна, ще учат в други сгради

Сър Антъни Хопкинс: Актьорите са глупави

Джонсън печели вота, но с малка преднина

Купуваме още един правителствен самолет (обзор) От 2014 г. „Фалкон”-ът е аварирал над 20 пъти

Депутати от БСП пред “Труд”: Корнелия Нинова не владее групата си При избора на Сотир Цацаров червената група се разцепи наполовина

Турция заплаши да изгони американските войници от базата „Инджирлик”

Манолова открива временна приемна във Видин

Свършват мъките с данъчните декларации

Дължими налози за служебен аванс за шефа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 12 декември 2019

„Германският пациент” от Михаил Вешим Ще спаси ли българската пукница Хер Бекер

Уникална забавачка за 3,2 млн.лв. отваря врати на 15 септември

Кметът Иван Тотев инспектира вчера строежа на градината, която ще е готова 6 месеца по-рано от предвиденото по проект. Снимка Стоян Илиев

Уникалката детска градина „Чайка“ край стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, която е във формата на раковина, ще отвори врати на 15 септември, точно една година след първата копка, въпреки че срокът за изграждането й е 18 месеца.

Добрата новина съобщи кметът Иван Тотев, който във вторник инспектира строителната площадка и остана доволен от темповете, с които работи фирмата изпълнител „Запрянови 03“.

Сградата в оригинална кръгла форма вече е стигнала до втория етаж, а в новата забавачка ще бъдат настанени 200 малчугани, разделени в 8 групи. Всяка от тях ще има собствен вход, зона за игра на открито, а дворът ще е богато озеленен и оборудван с най-новите атракции за деца. Двуетажната сграда с разгърната застроена площ от 2700 кв.м ще е снабдена със соларна система, която ще се използва за затопляне на водата в плувния басейн.

Детска градина „Чайка“, чиято обща площ е 7 дка, ще има спортна зала, двузонова кухня, която ще играе ролята на млечна кухня за майките от районите „Източен“ и „Централен“, както и паркинг за 20 автомобила. Общата стойност на инвестицията е 3,2 млн.лв. (без ДДС), като 400 000 лв. от тези пари ще отидат за обзавеждане. „Тъй като формата на забавачката е овална, се изискват специални мебели“, уточни кметът Иван Тотев. Той допълни, че след 15 септември в ЦДГ „Чайка“ ще бъдат преместени всички малчугани, настанени в момента в групи в подблокови пространства. Освободените жилища пък ще бъдат обявени за продажба, допълни кметът Тотев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.