Две експлозии разтърсиха летището в Брюксел, има жертви и десетки ранени

Две експлозии разтърсиха летище "Завентем" в Брюксел, съобщават световните агенции. Има и множество ранени хора."Ройтерс" . Броят на жертвите в терористичният акт отпреди минути расте непрекъснато-последната неофициална информация е за 17 убити и над 30 ранени, съобщава Euronews . Вероятно това не е окончателната цифра.

Според неофициална информация на летището са открити още експлозиви, готови да се взривят, съобщи белгийската телевизия RTBF. Информацията е от пожарникари, участващи в рискованата акция.

Източник от белгийската полиция обяви, че е имало експлозия в зона, където се извършват проверки и че има много пострадали.

„Мога да кажа само, че видях една малка бомба до зоната за проверка на летището. Шокиращо”, написа очевидец в „Туитър”.

По непотвърдена информация, извършен е атентат с няколко взривни устройства. Според други медии, секунди преди взривовете е бил чут арабин, който да крещи на останалите пътници. Била е чута и стрелба преди атентатите.

Една от експлозиите е била до гишетата на самолетната компания Американ Еърлайнс, пише в. Дейли мейл. Според свидетели взривовете са се случили малко преди 8 часа в залата за заминаващи, срещу хотел Шератон.

Летището в момента е затворено както за заминаващи, така и за пристигащи полети.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят