Московски: Ситуацията в Брюксел граничи с война

"Както разбираме нивото на тревога в Брюксел е повишено от трета до максималната четвърта степен. Това граничи на ситуация на война", коментира по повод атентатите, които разтърсиха Брюксел днес транспортният министър Ивайло Московски.

"Надявам се всичките институции да се задействат, за да се намалят рисковете", каза още Московски.

На въпрос ще се наложат ли допълнителни мерки за сигурност в София министърът коментира:

"В София от доста време има сериозна организация за превенция от заплахи и се надявам да не се налага вдигане на нивото, но имаме готовност каквото трябва да се направи".

"Днес имаме заседание при вицепремиера Румяна Бъчварова и ще преценим дали се налагат допълнителни мерки", поясни още транспортният министър.

Плевнелиев изпрати съболезнователна телеграма

“Новината за терористичните актове на летище “Завентем” и метрото в Брюксел, довели до убийството на невинни граждани и десетки ранени, дълбоко ме потресе и наскърби. Република България остро осъжда тези актове на насилие. Подобни прояви, насочени срещу мирни граждани, не могат да бъдат оправдани по никакъв начин”. Това се казва в съболезнователна телеграма на държавния глава Росен Плевнелиев до Негово Величество Филип, Крал на белгийците, съобщиха от пресцентъра на прессекратариата на държавния глава.

„От името на българския народ и от мое име, приемете най-искрени съболезнования към семействата и близките на загиналите. В този тежък момент, бих искал да изразя нашата съпричастност и съчувствие и да пожелая бързо възстановяване на пострадалите”, написа президентът Росен Плевнелиев до краля на Кралство Белгия.

Рашидов: Намираме се в тежка психологическа непозната досега война

"В момента се намираме във война. Тежка психологическа непозната досега война. Европа не е готова за такъв тип война и е крайно време да се вземат мерки и интересите на държавите и големите компании да бъдат насочени към прекратяването й, това може да стане и за 24 часа, ако се положат услия”, коментира от своя страна министърът на Културата Вежди Рашидов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика