Стотици се отбелязват като „спасени“ във фейсбук, жертвите от атентатите в Брюксел са 26

Стотици хора, които в момента са в Брюксел, се отбелязват като „спасени“ във фейсбук, видя Труд онлайн. Това приложение на социалната мрежа стана популярно по време на терористичните атаки в Париж.

Много българи, които живеят или са по работа там, се тагват, че са в безопасност. По този начин те информират близките си, че са добре. Това към момента е и единствената опция за известяване, тъй като към момента мобилните мрежи са блокирали, заради пренатоварване.

Междувременно властите в Брюксел обявиха официално, че 26 души са загинали, а 130 са ранени при атентатите на летището и на метростанция „Малбек“ в Брюксел, съобщава CNN. Жертвите на атаката на авиогарата са 11, а тези в метрото са 15.

Разказ на нашенци от мястото на трагедията

В момента извеждат блокираните по-рано хора в метрото, тъй като то е спряно, разказват пред tns.bg българите Любка и Пламен Коцашки, които се намират на 4 спирки от взрива в Брюксел..

„Хората вървят по релсите. Непрекъснато се чува вой на сирени. Улиците в един от богатите квартали на Брюксел са абсолютно пусти, колите са изоставени, никой не ползва никакъв транспорт“, разказват нашенците.

Тела са хвърчали във въздуха - било е зловеща гледка, разказаха пловдивчаните. Според тях висока степен на опасност е обявена и в Холандия. Хората са предупредени да не контактуват с непознати.

Всички, които имат тази възможност, работят от къщи. Има призив на властите да не се използват мобилни телефони на територията на целия Брюксел.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят