Актьорът Стивън Фрай е номиниран за религиозна награда заради атеизма си

Интервю, в което Стивън Фрай нарича Бог „зъл“, „капризен“, „зломислещ“ и „абсолютно чудовищен“, е номинирано за награда за най-добро религиозно предаване, разказват от Independent.

Актьорът и писател, който е известен и с атеистичните си възгледи, отговаря на въпроса какво би казал на Бог, ако се изправи срещу него след смъртта си, по време на интервю през 2015 за британското предаване „Смисълът на живота“.

Фрай, който наскоро се омъжи за партньора си Елиът Спенсър, шокира водещия с отговора си“ „Бих казал… Рак на костите при децата? За какво е това? Как смееш? Как смееш да създадеш свят, в който подобна мъка съществува и никой няма вина за това? Не е правилно и е абсолютно, абсолютно зло. Защо трябва да уважавам капризен, зломислещ, глупав Бог, който е създал свят, изпълнен с такава несправедливост и болка? Това имам да му кажа.“

Интервюто е номинирано за Наградата на тръста "Санфорд Свети Мартин" в категорията "Интервю на годината", заедно с шест други.

Коментарите на актьора са гледани милиони пъти и наскоро Фрай изясни, че забележките му не са били насочени към конкретна религия, както и че бил изумен от обществения отговор.

„Мисля, че най-добро впечатление ми направи, че накарах хората да говорят за това. Никога не съм искал да обидя човек, който е религиозен, благочестив и отдаден на вярата си.“

Стивън Фрай, който напусна всички социални медии, още не е отговорил на номинацията.

Тръстът казва, че наградата е най-престижната в сферата на радиото, телевизията и интернет, която се занимава с религиозни, духовни и етични теми.

Победителят ще стане ясен на 8 юни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл