Пентагонът планира мащабни изпитания на бойни лазери

„Комай ни лъжат тия синковци” 110 години от рождението на Никола Вапцаров

Свищовската академия почете 95-годишнината на своя доайен проф. д-р ик. н. Петко Петков

800 000 души по улиците на Хонконг по случай половин година протести

Израел планира мащабна операция в Ивицата Газа

Борис Джонсън обяви, че ще въведе три вида работни визи

Неапол: Италия без грим

Френският премиер ще довърши пенсионната реформа въпреки протестите

Земеделското министерство с благотворителна кампания за закупуване на живи елхички

64-годишен е загинал при пожар

Над 15 вторични труса на остров Крит Няма щети и пострадали

Изнасяме вино за по 1-2 евро бутилката Нараства производството на бели за сметка на червените

Опасен токсичен пушек в Сидни заради огромен пожар

Масов бой пред нощно заведение в Хасково, един пострадал

Две катастрофи в Шумен на едно място през 6 часа

Ева Паунова: Лидерите на ЕС да започнат да спират атентатите, не само да реагират след тях

„ЕС и неговите лидери трябва да започнат не само да реагират след атентати, но и да работят, така че да не се случват. Днес е наистина много неприятен, много тъжен ден за всички нас в Брюксел. Терористичните нападения, където и по света да се случват, водят до хаос“, заяви евродепутатът от ГЕРБ Ева Паунова във връзка с атентатите в Брюксел, цитирана от Фокус.

Тя поясни, че са били отменени всички заседания на комисии, както и събитията, запланувани за днешния и утрешния ден в Европарламента.

„Ние сме в нашия офис заедно с моя екип и се опитваме, колкото е възможно, да работим нормално. Парламентът утре ще бъде затворен за външни лица, а през следващите дни затваря поради католическия Великден. Затова се опитваме да приключим възможно най-много от темите, по които работим, но наистина е неприятно, тъй като в непосредствена близост се случи един от взривовете на една от метростанциите”, каза още евродепутатът.

„Това, което аз се питам е, докога можем да продължаваме така? Можем ли след този атентат да си позволим още няколко дни по същия този начин да работят белгийските служби например, както са работили до този етап. Защото начина, по който те работят явно не е ефективен. След това, което се случи в Париж преди няколко месеца, в Турция преди няколко дни, днес в Брюксел, мисля че ЕС и неговите лидери трябва да започнат не само да реагират, но и да правят така че да има превенция и тези неща да не се случват“, допълни Паунова.

„Няма добра комуникация между различните институции и се стига до моменти, в които те не могат на предотвратят този тип инциденти да се случат. И то особено след като в последните няколко месеца Белгия все пак беше под много сериозна и активна полицейска блокада. Ситуацията беше до голяма степен извънредна в последните няколко месеца. Не можем да си позволим по време на силна полицейска блокада и извънредна ситуация в една държава-членка на ЕС, на службите да им убегне нещо толкова сериозно, замислено като днешните атентати”, коментира Паунова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.