Станишев: Няма идеология, която да оправдае варварските убийства на мирни хора

"Никоя идеология и никоя кауза не може да оправдае безсмислени и варварски убийства на мирни хора. Тероризмът се превърна в основна заплаха за всички страни." Това заяви за бТВ евродепутатът и президент на ПЕС Сергей Станишев от Брюксел след днешните атентати.

"Необходимо е много по-голямо сътрудничество между службите за сигурност в ЕС и в глобален мащаб. Хората навсякъде са заплашени от тази фундаменталистка идеология на „Ислямска държава” и други терористични групи, които целят най-вече да разделят нашите общества и да ни накарат да се откажем от нашите ценности, да всеят страх и несигурност”, коментира Станишев.

„Когато има над 35 души загинали и около 130 ранени, това няма как да не стресне хората, да не предизвика огромно съчувствие към жертвите и наред с това гняв към тези, които са го извършили”, каза още той.

По време на атентатите тази сутрин Станишев е бил в Европейския парламент, а след това в централата на ПЕС. Той е категоричен, че е необходимо да има ясен и силен политически отговор. Станишев е предложил на лидерите на основните политически партии в Европа да излязат с обща позиция.

"Никоя страна сама не може да се предпази от тези заплахи особено в глобален свят", убеден е президентът на ПЕС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика