Арестуваха още един ало-измамник от Ветово при операция в Русе

Русенската полиция задържа телефонен измамник от Ветово. Снимка: Авторът

Телефонен измамник е задържан при полицейска операция в Русе, съобщиха от ОДМВР. 32-годишният Д.Я. от град Ветово е арестуван след ало-измама за над 400 лв. по познатата схема за "закупуване на ваучери".

Мошеникът е стар познайник на полицията и съда. Случаят се разследва от започналото досъдебно поризводство. Изяснява се дали Д.Я. е свързан и с други телефонни измами в Русенско и страната.

Това е третият разкрит случай за седмица в крайдунавския град. При специализирана акция бяха разкрити две престъпни групи за телефонни измами в Южна България. От задържаните петима заподозрени са иззети общо 10 000 лв.

В първия случай край Земеделския колеж в крайдунавския град са заловени двама крими герои от град Ветово. Освен тях, на централна гара Русе е арестувано и "мулето" от сливенското село Караново, което носело прибраните 5000 лв. от удари в Ямбол. Документирани са 9 телефонни измами на бандата и в Хасково, Стара Загора и Смолян.

Други двама мошеници от плевенското село Брест са спипани край село Волово за телефонни измами в Плевен. Те поддържали връзка със съучастници от Ветово.

"Противодействието на тези престъпления е приоритет за ОДМВР", уточни директорът й ст.комисар Теодор Атанасов. По думите му макар че има ежедневни опити за ало-измами, те вече намаляват.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право