Сериен крадец на лотарийни билети чака присъда в Русе

Снимка: Архив

Сериен крадец на лотарийни билети чака присъда в Русе. 32-годишният Илиян П. е обвинен от районната прокуратура, че миналото лято задигнал шест пъти за 2 седмици 739 лотарийни билета за 1830 лв.

Предстои Районният съд в крайдунавския град да насрочи делото. В момента рецидивистът излежава присъда за друго престъпление в Беленския затвор.

Апашът решил да преживява на свобода от талони на късмета. Първият му удар бил в денонощен магазин, където успял да дръпне цял сноп лотарийни билети от стелаж на щанда. Седмица по-късно той отново влязъл в търговския обект и взел още от тях.

Илиян пак навестил на два пъти магазина и изнасял билети, докато продавачката не забелязала, че броят им намалява. При ревизията се оказало, че липсват 711 лотарийни билета за 1746 лв.

Слабостта на маниака към талоните на късмета го отвела двукратно и в офис на застрахователно дружество. Докато прилъгвал агент да му попълни документи за застраховка "Злополука", клиентът прибрал сноп лотарийни билети и ги пъхнал в чантата си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право