16-годишен юноша от Нова Загора спечели сребърен медал на световното по муай тай. Треньорът му: Някои противници просто не излизат срещу него

Константин Михайлов от Нова Загора стана вицешампион за юноши на Световното първенство по муай тай в категория до 57 кг. Шампионатът се проведе в меката на "изкуството на осемте крайника" - Тайланд.

16-годишният младеж е изиграл 4 мача, като буквално минава през първите си три противници. На финала излиза срещу силен узбекистанец и губи мача. Интересното е, че вдига тайландската публика на крака при опита си да обърне развоя на двубоя.

Възпитаникът на клуба в града "Pride&Glory" се превърна в най-младия българин, участвал на такъв световен форум.  На крехката възраст от само 16 години той вече има зад гърба си 2 титли от държавни първенства и общо 12 медала в кариерата си.

"Още на първата си тренировка, Коцето си тръгна със счупен зъб. Повечето се отказват след такъв инцидент... Но той се появи още на следващото събиране с широка усмивка и готовност за спаринг", това разказа "Труд" треньорът на младока Иван Иванов. Той обясни, че този вид спорт е най-груб, като са позволени удари с лакти и колена.

Всички са били изумени от хъса и мотивацията на момчето. "Има случаи, в които някои от противниците му просто не излизат на ринга, защото знаят какво ще последва", хвали го още Иванов.

Кикбокс и муай тай се развиват много бурно в нашата страна, защото резултатите са налице много бързо. С всяка година България излъчва повече първенци на световните форуми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт