Португалия подценява мача с България

Българският национален отбор не представлява интерес за португалската футболна общественост. Признава го журналиста Фернандо Урбано от най-авторитетния местен спортен всекидневник „A Bola“ преди контролата Португалия - България в петък. По негови думи Кристиано Роналдо и компания са насочили мислите си предимно за следващата си проверка - срещу Белгия идния вторник. Приятелският двубой бе преместен от Брюксел в Лейрия заради терористичните атентати в белгийската столица. Журналистът не скри, че не знае много за сегашния ни отбор, а имена като Ивелин Попов и Ивайло Чочев не му говорят нищо.

„Ако трябва да бъда честен, по-важният мач е този с Белгия, най-малкото защото този съперник е финалист на европейското", заяви Урбано от Лисабон.

На въпрос дали познава някой от сегашните български национали, Урбано призна: „Известно ми е много за вашия тим от 90-те години, когато в него фигурираха играчи като Костадинов, Ивайло Йорданов и Балъков. Знам големите ви клубове - ЦСКА и „Левски“, както и че "червените" сега са в трета дивизия. За сегашния отбор на България обаче нямам информация и не мога да назова някое конкретно име.“

В същото време Урбано повдигна завесата относно интереса на португалските фенове към приятелския мач. Добрата новина за нашите е, че ще има много зрители на 23-хилядния стадион „Магаляеш Песоа“ в Лейрия.

„Стадионът по всяка вероятност ще бъде пълен, но опонентът не е от значение, така е по традиция – сподели журналистът от „A Bola“. - Билети се продават и в супермаркетите, което е практика от две години. Най-скъпите струват 20 евро и може да се каже, че не са скъпи“.

Българските фенове все пак ще могат да гледат приятелския мач между Португалия. Във вторник вечерта Би Ти Ви екшън купи правата и контролата ще се излъчва на живо в петък от 22,45 ч. Студиото ще започне 45 минути по-рано. Все още няма информация дали двубоят на нашите срещу Македония в Скопие 4 дни по-късно ще се излъчи в родния ефир.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ