Турция инсталира термокамери на летищатa за проверка на новия коронавирус

Разкриха телефонна измама от миналия септември

Протест срещу данъчна наредба на жълтите павета

Великотърновският университет реализира амбициозен медиен проект

Хванаха администратор от прокуратурата в Търговище с 2,96 промила алкохол Срещу служителя тече бързо производство, вече е без работа

Тесен кръг близки и приятели изпращат акад. Благовест Сендов

„Опел“ блъсна пенсионер в Бургас

Нова улица и кръгови кръстовища в Бургас

Сърбия обмисля да помогне на България строежа на “Турски поток”

Девет години чества търновският клуб UN BESO

ГДБОП задържа мъж и жена за трафик на хора с цел сексуална експлоатация в Русе

Арестуваха иманяр рецидивист в Силистра

Румен Петков за предложенията за хазарта: Грубия популизъм ще го платят българите

Полицията в Казанлък влезе в ромския квартал заради замърсяване на околната среда

Антикорупционната комисия внесе иск за отнемане на имущество за близо 400 млн. лв. на Арабаджиеви

Станишев обедини европейските партии с обща декларация за атентатите в Брюксел

По инициатива на президента на ПЕС десните, социалистите, либералите и зелените се обявиха за решителен и единен отговор на тероризма

„Европа трябва да каже „НЕ“ на страха и да покаже решимост. Всички ние скърбим за жертвите и в мислите си сме с ранените. Целта на терористите е да разединят обществата ни, да ни изправят едни срещу други, подчертавайки различията ни. Единственият възможен отговор на това е солидарността. Затова инициирах подписването на обща декларация от четирите най-големи европейски партии. Необходимо е ново ниво на сътрудничество между институциите и държавите. В правителствата на страните-членки има представители на тези четири най-големи партии. Желанието ни е да им дадем този политически знак за съпричастност и обединяване на усилията в битката с тероризма.“

Това заяви лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев след като идеята му получи мигновена подкрепа от Жозеф Дол (ЕНП), Ханс Ван Баален (АЛДЕ) и Рейнхард Бутикофер и Моника Фрасони (съпредседатели на зелените).

„Ние, лидерите на най-големите европейски политически партии, призоваваме за единство срещу тероризма и съвместни усилия за гарантирането на сигурността на нашите граждани.

Нашият отговор трябва да бъде силен и единен.

Той се основава на нашите ценности – свобода и демокрация, отворени и толерантни общества, върховенство на закона и спазване на основните права.

Днес заставаме обединени, с вяра в нашето общо бъдеще. Защото именно такъв е Европейският съюз и светът, какъвто искаме да видим и за какъвто се борим всеки ден.“, се посочва в съвместната декларация.

„Сега службите за сигурност трябва да работят заедно. Но освен на ниво сигурност, ние, европейските политици, трябва да положим усилия да водим борбата с тероризма навсякъде: в училище – чрез образование и интеграция, в икономиката: чрез работни места и перспектива; във външната ни политика: чрез инвестиции и сигурност в конфликтните райони“, допълни Станишев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.