Сидеров лъска 100 часа паметници (обзор)

„Със сигурност това ще ме превъзпита“, каза лидерът на „Атака“

Благодари на съда за дадената възможност

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров ще чисти паметници цяла година напълно безвъзмездно. Това е една от пробационните мерки, които вчера Софийският градски съд му наложи, след като се призна за виновен за хулиганство и за четвърти път сключи споразумение с прокуратурата.

Става дума за случая пред парламента от лятото на 2013 г., когато се спречка с репортер от СКАТ и му повтаряше: „Извини се, бе“, а след това блъсна в гърдите полицай. По тези обвинения прокуратурата предложи Сидеров да се регистрира по адрес поне 2 пъти седмично в продължение на година, да се среща за същия период с пробационен служител и заплатата му да бъде намалена с 13%. Съдия Вера Чочкова обаче не се съгласи и настоя намаленото на възнаграждение да се замени със 100 часа общественополезен труд за една година. Мотивът й бе, че е демонстрирал явно неуважение към обществения ред, а общественополезният труд ще превъзпита както него, така и останалите членове на обществото.

Тогава адвокат Явор Нотев запита дали може да се уточни какво точно ще върши клиентът му. Когато съдия Чочкова уточни, че това не е работа на съда, Сидеров обясни, че би искал да почиства паметници.

„С удоволствие ще се включа“, каза той и дори благодари за промяната в споразумението.

„Радвам се, че сте доволен“, отвърна Чочкова.

Това е четвърто поред споразумение за пробация на Сидеров за хулиганските му прояви за последните няколко години.

По-рано той се призна за виновен за безредиците в „Батак“, нахлуването в НАТФИЗ и „акцията“ в клекшопа на столичната ул. „Г. С. Раковски“.

„Със сигурност това ще ме превъзпита, ще бъда съвсем друг човек“, каза Сидеров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право