Бойко Борисов: Няма опасност за жителите и гостите на София, сигналът е свързан с неуредени любовни отношения

"Проверяваме всеки сигнал и не бихме скрили, ако съществува опасност за здравето и живота на хората", коментира премиерът Бойко Борисов.

Информацията за готвен атентат в района на квартал „Изток“ в столицата не отговаря на истината. Това докладва председателят на ДАНС Димитър Георгиев пред премиера Борисов. 

Сигналът, който нашите служби са проверявали, е подаден първоначално на телефон 112, проверен е от ДАНС и МВР. Проверката е установила, че става въпрос за неуредени любовни отношения между българин и чуждестранен гражданин. В хода на разследването българските служби са обменили информацията с международните си партньори.

 „Няма реална опасност за гражданите и гостите на София. Запознат съм в детайли с проверката на българските служби. Сигналът е с ниска степен на опасност, но в ситуацията, в която се намираме, сме длъжни да проверяваме всяко твърдение за заплаха. Абсолютно недопустим и некоректен е начинът, по който американските дипломати изнесоха в публичното пространство информацията, получена от българските им колеги. Искам да уверя българските граждани, че държавата проверява всеки един сигнал за опасност“, заяви министър-председателят, цитиран от пресслужбата на МС.

Шефът на вътрешната комисия Цветан Цветанов коментира по повод появилите се информации за потенциална заплаха на градския транспорт около хотел „Плиска“ в столицата: "Няма абсолютно никакви притеснения за потенциална заплаха".

"Взаимодействието и обмяната на информация с всички партньорски служби се извършва в реално време", обясни Цветанов. "Сигналът, ако приемем, че има такъв, е проверен. Всичко, което постъпва като информация се обработва", коментира той. Но отказа да коментира появила се информация, че сигналът е неверен, цитиран от "24 часа".

Цветан Цветан призова да няма интерпретации и опити за внушения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини