ДАНС: Няма конкретни и достоверни данни за терористична заплаха

Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) не разполага с конкретни и достоверни данни за пряка терористична заплаха по отношение на Република България и нейни задгранични представителства. Това се съобщава в официално съобщение на сайта на ведомството, по повод предупреждението за евентуална заплаха, което беше публикувано на страницата на Държавния департамент на САЩ.

Конкретният сигнал за възможен терористичен акт в София, в близост до хотел „Плиска”, е проверен и по категоричен начин е установена липса на заплаха. Отчита се запазването на рисковете за националната сигурност, свързани с наблюдавания общ ръст на тероризма в световен мащаб, посочват още от ДАНС.

В изпълнение на законовите си функции ДАНС, съвместно с МВР и останалите министерства и ведомства, изпълнява законовите си задачи и ангажиментите си по Националния план за противодействие на тероризма в Република България.

Чрез действащия в ДАНС Национален контратерористичен център се осъществява непрекъснато взаимодействие със структури от сектора за сигурност и обществен ред в страната и с партньорските служби в непрекъснат режим.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини