Миков в задочен спор с Първанов: АБВ си заслужават критиките като част от управлението

АБВ са част от управлението и затова критиките към тях са напълно основателни. Това написа на страницата си във фейсбук лидерът на БСП Михаил Миков. Думите му са по повод изказване на лидера на партията Георги Първанов от тази сутрин.

"Михаил Миков се държи невъзпитано. Ляга и става и с името на АБВ", каза бившият лидер на БСП за сегашния ръководител на левицата. Според него името на АБВ се споменава в негативен план по-често от това на ГЕРБ.

Бившите му съпартийци не би трябвало да са в опозиция на АБВ - това е нелепо и нелогично, обясни в интервю за БНТ Първанов. Трябва да издигнем обща кандидатура за президент, каза той.

Ето целият текст, написан от Миков:

Приятели,

Сутринта слушах Първанов по някоя от телевизиите. Не бих си дал труда да коментирам каквото и да е от изказването му, ако не ме беше споменал поименно. А той направи това много пъти. Всъщност, спомена мен много повече пъти, отколкото спомена Борисов, ГЕРБ и дясната политика. Това го казвам само като задачка за онези, които считат, че БСП може да бъде подарена на десните и, че Конгресът е подходящият форум за това решение.

Хубаво е, че Първанов чете моите политически доклади и занапред ще се погрижа да му ги изпращам лично, а не да търси съкратените им версии. Лошо е, че не го прави внимателно и манипулира хората. Докладът ми е доста критичен към управляващите. АБВ са част от управляващите. Затова всяка критика към управляващите Първанов правилно приема като критика и към АБВ. Това не е мое отношение към тях, а отношение на милиони българи, ощетени от десните решения на тарикатите с власт.

Но съм споменал АБВ изрично едва 2 или 3 пъти - съобразно с политическата тежест на партията. Централно място АБВ в моите доклади няма и не мисля, че скоро ще има. Поне докато АБВ продължават да проповядват лява политика на думи, а с делата си реализират най-радикални десни решения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика