550 евро холандска глоба застигна шуменец у нас

Финансова санкция от 550 евро е наложил окръжният съд в Ротердам на шуменец, който карал колата си без сключена задължителна застраховка. Ш.А. се явил на делото през август м.г., но не платил глобата, затова сега холандците търсят законов начин да си съберат парите.

Окръжният съд в Шумен признава чуждото съдебно решение, издадено от компетентен орган на държава членка на ЕС и уведомява данъчните. Нарушителят дължи левовата равностойност тук по курса за деня 1075, 70 лв., пресметнали са магистратите. До решението във вторник се стигнало без да присъства Ш.А.

Нашите власти го търсили на адреса, но баба му обяснила, че от 3 г. е в Холандия. Така по време на делото бил назначен служебен защитник на засегнатия, който обявил, че искането на холандците е основателно и трябва да се уважи.

Според Закона за признаване, изпълнение и изпращане на решения за конфискация и решения за налагане на финансови санкции, разходите по съдебното производство са за сметка на българската държава. Глобеният може да обжалва и пред Апелативен съд-Варна, но това не спира изпълнението на решението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони