Разбивач на коли намерен да се крие в землянка в Балкана

Обявен за издирване апаш, който разибивал и опосквал леки автомобили във Велико Търново, е намерен да се укрива в землянка в планината край златаришкото село Средно село. Злосторникът бил забелязан и издаден от местни хора, които го забелязали да си купува хляб от селската бакалия и се обадили на униформените.

При проверка се оказало,че мъжът е обявен за общодържавно издирване още през октомври 2015 г. заради кражби на пари и вещи от автомобили в областния център.

49-годишният Илиян И.от Попово пристигнал минала есен в старата столица и захванал да обикаля по кварталите, набелязвал автомобили, отварял ги и плячкосвал всичко, което намерел във возилата. Той е криминално с множество регистрации, казаха от прокуратурата в болярския град. Според държавното обвинение Илиян шетал от началото на септември до началото на ноември и задигнал само пари на обща стойност над 3000 лева от пет автомобила.

Заради серията от посегателства Районната прокуратура в старата столица остави дръзкия крадец за 72 часа зад решетките и поиска от съда постоянна мярка за задържане. Рецидивистът действал от началото на септември до началото на ноември миналата година. Той разбивал стъклата на някои от колите с камък и после ги обирал. От единия автомобил взел мъжка чантичка, метален ключ, три ключа за каса, фенерче, швейцарско ножче, мобилен апарат , портмоне и парична сума в размер на 200 лв., всичко на обща стойност 1059 лв. От друга кола извършил обир за 200 лева, но за спомен си взел и калъф за очила.

Крадецът се натъквал и на незаключени автомобили. Така собственикът на една такава кола останал без чанта, мобилен телефон и портмоне с 6 лв. Един от последните удари на Илиян било разбиване на кола за мъжка чантичка, мобилен телефон, ключ за автомобил, тефтерче за документи и 314 лв., всичко на обща стойност 892 лв.

Разследването на полицията започнало още в началото на септември миналата година, когато в полицейското управление е бил получен сигнал за кражба на 200 лв., мобилен телефон, лични документи и вещи от лек автомобил Опел „Зефира”, паркиран в района на Художествена галерия „Борис Денев” в старата столица. После в МВР били получени още 4 сигнала за идентични престъпления, извършени по сходен начин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право