Бойко Борисов: С Москов открихме новото отделение по спешна медицина в УМБАЛ „Света Анна“

Олег Попов

Бойко Борисов и здравният министър Петър Москов откриха днес изцяло новото отделение по спешна медицина в УМБАЛ „Света Анна“.

"За момента то е единствено по рода си в България, с най-модерната апаратура, която се предлага и която е осигурена. Инвестираните средства от правителството са около 1 млн. лв," заяви във фейсбук страницата си премиерът Борисов.

Отделението има супермодерна шокова зала с възможност за 24-часово наблюдение на 9 пациента, 10 легла за прегледи и 2 противошoкови легла. През това отделение на година минават около 30 000 пациента, а завършването му е началото на изграждането на спешен комплекс, за който е предвидено снабдяването с допълнителна медицинска апаратура. До две години такива спешни отделения ще бъдат разкрити в цялата страна.

"Успехите на правителството в областта на здравеопазването, сред които осигурените преди седмици 20 млн. лв. за Спешна помощ, стопеният дефицит от стотици милиони левове в НЗОК и цялостното увеличение на средствата за сектора през 2015 г., са само част от мерките, чрез които бе допринесено за разрешаването на част от множеството натрупани през годините проблеми в тази сфера", заяви още премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве