Изгоря вила, бивши текезесарски обори, в Рила

Вила, бивши текезесарски обори, изгоряла на около 15 километра над град Рила в планината през нощта в сряда, съобщиха от полицията.

Изгоряла цялата едноетажна сграда от 200 кв. м, оборудването, около 400 бали сено, вещи и покъщнина. Имотът е на Цоко Цоков /55 г./, който имал дърводелска работилница в градчето. Пред разследващите той казал, че до 5 ч сутринта бил в комплекса, който закупил и преустроил във вила за пребиваване. Час по-късно сградата и сеното, което събирал цяло лято за продан, пламнали.

Полицията не изключва версията за умишлен палеж, каза шефът на областната дирекция на полицията в Кюстендил ст. комисар Елиан Стамболийски.Огнеборците, които трудно стигнали до обекта по черен планински път, успели да спасят около 50 дка планински борове.

В същата вила преди две седмици полицията открила 2 незаконни ловни пушки и карабина с монтиран оптичен мерник и 127 патрона. Мъжът, който е от Троянско, не е регистриран ловец. Изяснява се кой е притежателят на оръжието и дали то не се използва за бракониерски лов по планината. Пожарът и незаконното ловно оръжие едва ли имат връзка, казаха разследващи. Работа по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони