1500 лева отгоре за всеки лекар в спешно отделение

По 1500 лева върху заплатата си ще получава всеки лекар, работещ в спешното приемно отделение, и по 900 лева за медицинска сестра. Парите ще бъдат осигурени от държавата. Това съобщи министърът на здравеопазването Петър Москов по време на

Новото Спешно отделение на УМБАЛ "Св. Анна“ e разположенo на повече от 1000 кв.м. площ. То разполага с 10 легла за прегледи, 2 противошoкови легла и 10 легла за 24-часово наблюдение. Разполага с хеликоптерна площадка. 

С 20-е милиона, осигурени за Спешна помощ, всъщност се финансира увеличение на заплатите и възможността да има ето такива спешни отделения, посочи директорът на болницата д-р Славчо Близнаков, предаде БНР.

По думите му всяко едно спешно приемно отделение в България в рамките на следващите 2 години ще изглежда така, както е това.

Здравният министър отговори в допълнение, че ако успее искът срещу стандарта по спешна медицина, той ще се преработи и пак ще влезе в сила, защото е в полза на пациента. Москов беше категоричен, че за извънболничната помощ са осигурени 15 на сто повече средства през тази година и повод за протести не би следвало да има, но всеки лекар има това право.

Държавата ще заплаща превоза с хеликоптер, увери Москов. Лекарите ще лекуват с най-модерната техника у нас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве