Съдят шофьор за гонка с 230 км/час

Районната прокуратура в Горна Оряховица внесе в съда обвинителен акт срещу

Обвиняемият Антон Б. е собственик на лек автомобил „Пежо 106“ от 2014 г. Според заводските характеристики на автомобила максималната скорост на движение е 195 км/час. В хода на разследването е установено, че по автомобила на обвиняемия са извършени множество тунинг-подобрения на мощност на двигателя и стабилизиране на ходовата част, които дават възможност за значително увеличаване на скоростта - 236.2 км/ч.

На 27 септември 2015 г. дръзкият водач бил с автомобила си и в горнооряховското село Поликраище се срещнал със свой приятел. Решили да се повозят, за да видят как върви колата. Когато излезли на пътя Велико Търново- Русе , Антон Б. предложил на спътника си да снима с GSM клип как се носи возилото с бясна скорост. Так по първокласен път в посока Русе на права 3-километрова отсечка возилото се движило при изпълнен скоростомер с 230 км/час. По време на записа водачът на автомобила казал и няколко реплики: „Снимай табелата на Поликраище“, известно време след това: „Село Поликрайще– писта „Монца“, с 230 км/час“. и показал нецензурен, циничен жест със среден пръст.

Още същата нощ видеозапис бил качен в Интернет от профила под името „Поликраище писта Монца част 3“ и към 7 октомври миналата година бил показван 61 пъти. След репортажи в медиите прокуратурата се самосезирала и разпоредила разследване.

Обвиняемият има констатирани 25 нарушения на Закона за движение по пътищата. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Горна Оряховица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право