Решават да оставят ли Иванка в ареста. Роднините й: Не е поръчала семейството си, врагът е гледачката на баща ни

Къщата на Георги е най-хубавата в селото, пред нея е паркиран джип, внос от САЩ.

Очаква се днес прокуратурата да поиска най-тежката мярка - постоянен арест за Иванка Ройдова. Тя е задържана с обвинение, че е поръчала убийството на брат си и на цялото му семейство, заради наследство от четири и половина милиона долара. 

Историята, достойна за сценарий на филм, стана ясна вчера, когато от МВР и ДАНС обявиха, че се работили върху нея и дори е имало полицай под прикритие, който е получил част от парите за покушенията от Иванка.

„При смъртта на баща ми разбрахме, че неговата гледачка е направила друго завещание. Първото завещание беше с мен поръчител и то определяше нас децата за наследници“, разказа сестрата на Иванка от САЩ – Анна Ройдова.

„Нели му помагаше и 6 години, след като започна да работи за него, той вече не знаеше къде е - в България или САЩ, не знаеше името си, не познаваше никого. В това му сътояние тя го е завела да направят ново завещание, за да наследи тя всичко“, обясни тя пред Нова тв.

По думите й наследството на бащата, който страдал от алцхаймер, дори може да е повече от 4 милиона.

„Брат ми е знаел за това завещание и той не искаше да се включи в оспорването на документа. Така той наследява заедно с гледачката Недялка Бързакова“, каза още тя по повод инфромацията, че сестра й е планирала жестоки убийства.

Братът мълчи

Братът на Иванка Стойчо Ройдов заяви вчера, че не може да говори защото е подписал декларация и не иска да пречи на разследването. Неговата къща е до тази на сестра му.

"Питайте сестра ми защо питате мен", каза Стойчо Ройдов.

Съседите на Иванка в пловдивското село Браниполе бяха смаяни от новината, че жената е искала да убие брат си и неговото семейство заради наследството. Хората разказаха, че Иванка и дъщеря ѝ Жана имат сладкарница в Пловдив и живеят добре.

От прокуратурата вчера съобщиха, че Ройдова е кроила планове, да наеме убиец, който да отвлече брат ѝ и да го принуди да подпише документи, че се отказва от наследството. След това трябвало да бъде убит като му бъде поставена свръхдоза инсулин. Тъй като мъжът бил диабетик, щяло да изглежда като нещастен случай. След като се посъветвала с адвокат обаче разбрала, че брат ѝ ще бъде наследен от сина му.

За това променила плановете си и поискала да убие цялото семейство на Стойчо Ройдов заедно с внуците, които са на 8 и 16 години. Била много настоятелна и дори платила капаро за наблюдение на къщата. Затова от полицията и прокуратурата решили да действат и я арестували. До разплитането на случая се стигнало след като бил внедрен полицай под прикритие,който се представил за наемен убиец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини