Шломо Минц свири с оркестъра на Класик FM радио в Русе

ММД

Виртуозният цигулар Шломо Минц ще свири с оркестъра на Класик FM радио в съботната програма на международния фестивал "Мартенски музикални дни" /ММД/ в Русе.

Музикантите ще свирят произведения от Бах, Бритън и Чайковски. През деня е мултимедийният концерт на пианистката Борислава Танева със сопраното Ралица Ралинов, посветен на композитора Артур Винсент Лурие.

Финалният ден на фестивала в неделя ще предложи сцена на най-добрите от 10-то издание на международния конкурс Франц Шуберт - Русе 2015. Концертът на лауреатите Георги Чиколов (пиано), Анна Георгиева (цигулка), Димитър Димитров (флейта), Николай Желязков (пиано), Ралица Ралинова (сопран) и клавирното дуо от Корея Хе Ан Ким & СънН Хо Ли включва произведения от Шуберт, Вебер, Гуно, Рахманинов, Равел и др.

Финал на тазгодишното издание на ММД ще постави Русенската филхармония с диригент Найден Тодоров, солисти Волфганг Давид (цигулка, Мария Цветкова (сопран) и хор Проф. Васил Арнаудов - Русе. Те ще представят прочутия концерт за цигулка и оркестър от Менделсон и българската премиера на "Магнификат" от популярния английски композитор Джон Рутър.

За 2 седмици Русе стана музикална столица на България с повече от 20 концерта и срещи с класическия елит на над 600 български и чуждестранни музиканти от цял свят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура