1000 лв. глоба за габровец, подлудил полицията в Търново

Районният съд във Велико Търново наложи глоба от 1000 лв на шофьор от Габрово, който подлудил полицейски патрули в старата столица. Мъжът не спрял за проверка и дори се опитал да избяга от блюстителите на реда като се заформила гонка по улиците на старата столица.

Екшънът се разиграл в нощта на 19 февруари на ул."Мария Габровска" Полицейски патрул опитал да спре за проверка лек автомобил Алфа "Ромео". Вместо да се подчини обаче, водачът натиснал газта и отпрашил по ул. "Проф. Илия Янулов", където се натъкнал на втори патрулиращ полицейски екип.

Така и двете патрулки започнали да преследват колата, която се носела с бясна скорост без да спира на "Стоп" и навлизайки в центъра на града в насрещното движение. През цялото време преследваният автомобил се движел с около 150 км/ч. Стигайки до автосервиза срещу полицията, шофьорът беглец бил принуден да спре и заедно със спътника си, скочили от автомобила и побягнали в различни посоки. Минути по-късно били хванати от полицаите.

Оказало се, че водачът Й.В. от Габрово е пил, като дрегерът отчел 0,79 промила. Разпитан, мъжът си признал, че е употребил алкохол и му е отнето свидетелството за управление на МПС, поради което не спрял за проверка. Така съдът е признал габровецът за виновен, че противозаконно пречил на служители на сектор "Пътна полиция" при Областната дирекция на МВР във Велико Търново да изпълнят задълженията си , но го освобождава от наказателна отговорност и му налага глоба в размер на 1000 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право