Разбиха наркооранжерия за марихуана в село Бръшлен

Разбита е наркооранжерия за отглеждане на марихуана в село Бръшлен, съобщиха от полицията в Русе. Нелегалното депо за дрога е открито след сигнал и разследване от полицаи на РУ - Сливо поле.

При обиска в два съседни имота, обитавани от 37-годишен мъж и 30-година жена, те се натъкнали на две помещения, пригодени за отглеждане и сушене на марихуана. Иззети са зелени и полуизсушени стръкове канабис, както и изсушени съцветия. Количеството им се изчислява.

При операцията са открити везна, осветително тяло, електрическа сушилня и други приспособления за производство на дрога. Случаят се разследва от заведеното дознание за престъпление по чл. 354а, ал.1 от Наказателния кодекс /НК/.

Преди месец полицаи разкриха специално оборудвани оранжерии за отглеждане на марихуана в град Бяла и село Белцов, където задържаха Г.К. /45 г./, И.А. /33 г./ и Н.И. /27 г./.

От три специално пригодени помещения в Бяла бяха иззети общо 61 растения, 2,2 кг суха марихуана, 10 изсушени стръка, филтри, лампи, апаратура, контролираща температура и влажност на въздуха, система за напояване, специализирани препарати за растения, мобилни апарати и компютри.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право