Задържаха мъж, шофирал пиян, без книжка и предизвикал катастрофа

Арестуваха 20–годишен мъж, управлявал автомобил без книжка, след употреба на алкохол и причинил катастрофа. Мярката бе постановена от Районния съд в Троян. Минко Н. е привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 20 март около 15,45 часа в Троян седнал зад волана на лек автомобил Фиат „Стило”. Водачът нямал книжка и вече е бил наказан по административен ред за същото нарушение.

При управлението загубил контрол върху автомобила, напуснал пътното платно и се ударил в крайпътен бряг. Уплашен от случилото се, бързо избягал от местопроизшествието. След установяването му от органите на полицията, проверката отчела алкохолна концентрация от 1,44 промила.

Обвиняемият е осъждан многократно за различни умишлени престъпления от общ характер. Последното му наложено наказание лишаване от свобода в размер на пет месеца е изтърпял на 8 март тази година. Деянието, за което е привлечен като обвиняем по настоящото бързо производство, е умишлено и наказуемо с лишаване от свобода от една до три години, както и глоба от 500 до 1200 лева.

„Съдът прие доводите на прокуратура, че съществува реална опасност Минко Н. да извърши друго престъпление или да се укрие, поради което му взе мярка за неотклонение задържане под стража. Определението подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Ловеч”, съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право