Звезда гледа спаринги на боксьорите в Шефилд

Младата британската звезда в тежка категория на профибокса Антъни Джошуа изгледа спарингите на състезателите ни срещу английските национали. Вече 5 дни нашият тим, воден от кубинския треньор Хоел Арате, е на лагер в олимпийската база на домакините в Шефилд. В същата зала се готви и Джошуа за боя срещу Чарлз Мартин (САЩ) на 9 април в Лондон.

Олимпийският шампион до момента не познава загубата на професионалния ринг. Има 15 мача, всичките спечелени с нокаут. При аматьорите той прекрати кариера преди 4 г., след като спечели титлата в Лондон.

Освен мъжете на подготовка в Шефилд са и най-добрите ни жени. Предстои световната шампионка Станимира Петрова и Стойка Петрова - № 1 в Европа, да определят титулярката в кат. 51 кг за олимпийските квалификации.

„Направихме вече пет много здрави спаринга – разкри Палми Ранчев, пом.-треньор на мъжкия тим. – В тежка категория, например, Петър Белберов има шестима доста сериозни партньори, високи по 2 метра. Срещу тях той се представи много силно. Станимира Петрова пък направи за смях олимпийската шампионка Никол Адамс. Страхотно игра срещу нея! Жалко е, че подготовката ни тук е само седмица.”

Нашият тим се прибира късно в събота, а в неделя ще има официални спаринги в „Дианабад” за определяне на титулярите в отделните категории. Така бронзовият олимпийски медалист Тервел Пулев ще трябва да премери сили с Кристиян Димитров в кат. до 91 кг. При жените Стойка Петрова и Станимира Петрова (51 кг) отново ще се изправят една срещу друга.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт