Химически анализ решава кметския избор в дупнишкото Блатино

Ботьо Дончев

Върховният административен съд разпореди химическа експертиза на една - най-решаващата, бюлетина и тогава ще се знае кой е кметът на дупнишкото с. Блатино, решиха висшите магистрати.

На балотаж през ноември м.г. се явили независимият Димътър Дудин и първият братовчед на екссиния премиер Иван Костов - Ботьо Дончев /ГЕРБ/. Първият взел 55 гласа, "братовчедът" – 54. Последвала жалба до кюстендилсикя административен съд от ГЕРБ, а при назначеното повторно преброяване се оказало, че двамата са получили по 53 гласа. И трябва да им нов вот. От общинската избирателна комисия обаче обжалвали и спорът влезе във ВАС.

Трябва да се извърши химическа експертиза, която да установи за една от бюлетините дали е редовна или не, тъй като има съмнения, че положеното мастило на нея е остатък от предишна бюлетина или отбелязаният вот е от различен химикал, a отбелязаният вот е задебелено отбелязан, мотивират се от ВАС. Така че експерт химик ще изследва мастилото и ще реши нещата по вота в Блатино. Това ще се случи до два месеца.

"Абе, писна ми вече. Трябваше да има избори, щом имаме равни гласове. След като конкурентът ми не обжалва, защо ОИК не прие решението на кюстендилския съд, е се стигна до ВАС, не ми е ясно. Това не е случайно. Още не съм решил дали ще се кандидатирам пак, ако се стигне до нови избори в Блатино", представи сложната ситуация Дончев. От Блатино е покойната майка на Иван Костов - Поликсена. Самият Костов играл през ваканциите си в селото, с братовчеда Ботьо, казват местни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони