Миков ухажва жените социалистки: Безкрайно сте ни необходими, безкрайно сте ни важни

„Имате изключителната сетивност към проблемите на обикновения българин, но от вас се долавят много по-силно. Вие сте необходими за една по-силна БСП" заяви председателят на БСП Михаил Миков на конференция на Обединението на жените социалистки в централата на партията.

„Решенията, свързани с равенството на половете в България, правото на жените да гласуват, правото за равен труд, равна заплата са достижения, в които БСП е участвала много активно, много преди някои европейски фондации да се сетят за джендър проектите и това е повод за самочувствие”, обясни още Миков, цитиран от партийния пресцентър.

По думите му нямало друга партия в България, която да има историческото основание да каже, че за равенството на половете, в заплащането, в позициите е направила повече. Според Миков неслучайно ръководител на делегацията на социалистите в ЕП е жена, както и на Младежкото обединение в БСП.

„Позволете ми да ви благодаря за вашата ангажираност като социалисти, като жени, като по-красивата, по-добрата част от човечеството. Безкрайно сте ни необходими, безкрайно сте ни важни. Вашата инициативност, вашето желание да се занимавате с политика ще бъде винаги подкрепяно. Пожелавам ви здраве, нова енергия, защото сте нужни не само на БСП, но и на България”, завърши Михаил Миков.

С пълно мнозинство Обединението на жените социалистки в БСП преизбра досегашния си лидер Катя Николова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика