От неделя тапа и по „Патриарх Евтимий“ в София

Затварят бул. „Патриарх Евтимий“ за 14 месеца

Бул. „Васил Левски“ става двупосочен, за да се избегнат големи задръствания

Седмица след като строежът на метрото затвори една от главните пътни артерии в столицата - бул. „Гоце Делчев“, нови тапи очакват шофьорите в София. От неделя се блокира движението по бул. „Патриарх Евтимий“ в участъците между бул. „Васил Левски“ и ул. „Хан Крум“, както и между бул. „Витоша“ и „Княз Борис I“. Строителни дейности там текат от началото на януари, но на мястото имаше само стеснения. За да се избегнат големи задръствания, трафикът по бул „Васил Левски“ ще става в две ленти. Двупосочно ще е и движението в тунела под НДК.

От „Метрополитен“ обясниха, че блокирането на ключовия булевард се налага заради изграждането на вертикалните носещи конструкции и покривните плочи на 9-ата и 10-ата метростанция от третия лъч на подземната железница.

От Столичната община (СО) не очакват да има големи задръствания. „Затова направихме движението по бул. „Васил Левски“ двупосочно“, обясни шефът на дирекция „Транспортна инфраструктура“ към СО инж. Васил Начевски.

Във връзка със строежите всички паркоместа в зоните за платено паркиране около „Патриарха“ се закриват. Други 135 обаче ще бъдат осигурени по улици, близки до затворените участъци. Променят се и маршрутите на тролейбуси 1, 2, 5, 8 и 9.

Очаква се движението по бул. „Патриарх Евтимий“ да се възстанови в началото на юни 2017 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини