Петев: Преди мача казах на Марселиньо, че ще вкара

Селекционерът на националния отбор Ивайло Петев изрази задоволство от демонстрирания характер на нашите при победата с 1:0 над Португалия, но в същото време изтъкна, че има много елементи от играта, върху които трябва да се работи.

„В началото на мача и в последните минути бяхме малко объркани - заяви Петев. - Португалците много лесно излизаха на стрелкови позиции. Радвам се, че показахме себераздаване и дух. Имахме и един прекрасен, фантастичен вратар, който хвана дузпа. Честитя победата на нашия президент Борислав Михайлов, който ни направи възможна такава класна контрола. Още преди мача казах на Марселиньо, че ще вкара. Имам силно шесто чувство. Надявам се тази победа да ни вдъхне самочувствие. В съблекалнята казах първо, че този мач е свършил и започваме да се готвим за двубоя с Македония след 3 дни. Трябва да анализираме грешките, които направихме, и да ги отстраним. Беше нужно да бъдем като юмрук - и в едната, и в другата фаза на играта.“

Сдържан в изказването си след мача бе и Страхил Попов. Играчът на турския „Касъмпаша“ заяви, че се надява успехът да послужи за стимул на отбора, но нищо повече.

„Това е много голям успех, но да не забравяме, че все пак е контрола, която трябва да ни даде сили и самочувствие за предстоящите квалификации - заяви Попов. - Пожелавам си всички в България да гледат малко по-оптимистично не само на футбола, но и като цяло.“

В лагера на Португалия засипаха с похвали Владислав Стоянов, който бе избран от местното издание „А Бола“ за играч на мача.

„Вратарят на България направи страхотен мач“, каза стражът на португалците Антони Лопеш.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ