Рушен Риза: Почти всички в ДПС искат Ахмед Доган отново начело на партията

"Засега почти всички структури застават зад нашия неоспорим лидер г-н Ахмед Доган, желанието ни е наистина той да поеме отново оперативното управление на партията, но все пак той се оттегли, и както виждате само понякога се намесва оперативноq когато се налага." Това заяви в Русе съпредседателят на партията Рушен Риза, който участва в ХІ отчетно-изборна конференция на областната структура.

Риза посочи, че почетният председател на ДПС е гарант за каузата и развитието на партията в правилната посока. Той напомни, че до редовната национална конференция на ДПС на 24 април т.г. има още много време. Засега още няма друга ясна номинация за лидер. Ако Ахмед Доган откаже да застане начело, мястото му трябва да заеме "доказал се в партията човек, който не е изменял на идеите и държи на целите, идеалите и каузата на ДПС".

"Управляващите по всякакъв начин се опитват да смачкат ДПС, включително чрез политически уволнения и клеветнически кампании", подчерта в речта си пред конференцията областният лидер Ферихан Ахмедова. Депутатката обвини ГЕРБ за "безпринципната коалиция между идейно несъвместими партии, сред които крайно леви, крайно десни, националистки и популистки".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика