Армията изчезна от границата ни с Гърция

Българската армията, изглежда, се е изтеглила от границата ни с Гърция въпреки очакването на бежански наплив. Седмица след ученията по браздата, военните са изчезнали и хората от селата в района се молят мигрантите да не тръгнат към страната ни, защото няма кой да ги спре, съобщи БГНЕС.

На ГКПП Златарево няма нито един войник, а тук на 18 март се проведе съвместно учение между Гранична полиция и МО. Над отсрещното село Габрене македонската граница опира перпендикулярно в гръцката. Тя върви по билото на Беласица, минава над Петрич, планината се снишава и свършва при село Тополница. Най-голямата височина на Беласица е 2029 метра високият връх Радомир.

Снегът в момента там е над 2 метра. Дежурният в ГПУ Петрич ни насочва за информация към пресаташето на НС „Гранична Полиция”, неофициално казва, че няма опити за преминаване на границата с Гърция през Беласица заради снега. Как ще е през пролетта, никой не знае. Билото на Беласица се спуска и планината свършва на десния бряг на река Струма оттатък ГКПП Кулата-Промахон, село Тополница е на 500 метра от браздата. „Как няма да дойдат бежанците, като нито граница има, нито нищо край селото?!”, риторично пита Любомир Гогулев, местен жител.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини