Дауд Ибрям оглави ДПС в Русенско

Дауд Ибрям

Дауд Ибрям е новият областен лидер на ДПС в Русе. Бившият директор на РИОСВ в крайдунавския град беше избран единодушно като единствен кандидат от делегатите на ХІ отчетно-изборна конференция на партията.

Предшественичката му и русенски депутат Ферихан Ахмедова се оттегли, защото според партийния устав не може да съвместява поста. Новият председател на ДПС трябва да стегне партията и да я подготви за предстоящите президентски избори.

На последните местни избори Дауд Ибрям беше кандидаткмет на ДПС, а през 2014 г. присъстваше на второ място в партийната листа за парламентарния вот след Ферихан Ахмедова. В края на с.г. той беше освободен като директор на РИОСВ със заповед на министъра на околната среда Ивелина Василева.

Уволнението му беше "по преценка на органа, който го назначава", съгласно чл. 19, ал 2 от Закона за администрацията. Тогава Дауд Ибрям не изключи кадровата смяна да е заради битката му срещу завода за авточасти на френската компания "Монтюпе" заради замърсяване на околната среда.

Eкоекспертът беше върнат на поста си през август 2013 г. от ексминистъра на околната среда и водите Искра Михайлова. Той оглавяваше екоинспекцията при управлението на тройната коалиция /2006-2009 г./ и смени предшественичката си Лилия Атанасова. Тя пък седна в неговия стол при управлението на ГЕРБ след напускането му на 7 януари 2010 г. и последното му уволнение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони