Тихият талант, в който всички припознават Пирло

Мишел Бачелет: Глобалното затопляне може да предизвика кризи в сферата на човешките права

Трансджендър лудост в Холивуд

Кола се преобърна и падна в коритото на Старата река в Казанлък

Москва вдига ракетен купол над Арктика

Жълт код за мъгла в 13 области утре

Две деца и двама възрастни с опасност за живота

Премиерът Борисов: Винаги съм щастлив, когато има добри данни за българската икономика

България е 52-ра по човешко развитие Лидери сме на Балканите, изпреварваме и Турция

Нараства интересът към къщи край Бургас Най-скъп е кв. “Братя Миладинови”

Две деца пострадаха при челен удар в Шумен

Запечатват заведения на фирми бушони Трупат задължения за 1-4 млн. лв., но не ги плащат

Изкуствен интелект довършва 10-ата симфония на Бетховен

Отцепиха улица във Варна заради изоставен предмет

Може ли да ми забранят да ползвам неплатен отпуск?

Дауд Ибрям оглави ДПС в Русенско

Дауд Ибрям

Дауд Ибрям е новият областен лидер на ДПС в Русе. Бившият директор на РИОСВ в крайдунавския град беше избран единодушно като единствен кандидат от делегатите на ХІ отчетно-изборна конференция на партията.

Предшественичката му и русенски депутат Ферихан Ахмедова се оттегли, защото според партийния устав не може да съвместява поста. Новият председател на ДПС трябва да стегне партията и да я подготви за предстоящите президентски избори.

На последните местни избори Дауд Ибрям беше кандидаткмет на ДПС, а през 2014 г. присъстваше на второ място в партийната листа за парламентарния вот след Ферихан Ахмедова. В края на с.г. той беше освободен като директор на РИОСВ със заповед на министъра на околната среда Ивелина Василева.

Уволнението му беше „по преценка на органа, който го назначава“, съгласно чл. 19, ал 2 от Закона за администрацията. Тогава Дауд Ибрям не изключи кадровата смяна да е заради битката му срещу завода за авточасти на френската компания „Монтюпе“ заради замърсяване на околната среда.

Eкоекспертът беше върнат на поста си през август 2013 г. от ексминистъра на околната среда и водите Искра Михайлова. Той оглавяваше екоинспекцията при управлението на тройната коалиция /2006-2009 г./ и смени предшественичката си Лилия Атанасова. Тя пък седна в неговия стол при управлението на ГЕРБ след напускането му на 7 януари 2010 г. и последното му уволнение.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.