"Магнификат" звучи премиерно на финала на "Мартенски музикални дни" в Русе

Найден Тодоров ще дирижира финалния концерт на "Мартенски музикални дни" в Русе.

Прочутият концерт за цигулка и оркестър от Менделсон и българската премиера на "Магнификат" от английския композитор Джон Рутър ще прозвучат в неделя вечерта на финала на международния фестивал "Мартенски умузикални дни" /ММД/ в Русе. На сцената в Доходното здание ще дефилират Русенската филхармония с диригент Найден Тодоров и солистите Волфганг Давид /цигулка/, Мария Цветкова /сопран/ и хор Проф. Васил Арнаудов - Русе.

Волфганг Давид е солов изпълнител и гост-солист на много водещи оркестри, включително Кралския филхармоничен оркестър, Симфоничния оркестър на Виенското радио, Филхармоничния оркестър на Йоханесбург и др. Директорът на Русенската опера Найден Тодоров е неколкократен носител на наградата "Кристална лира" и "Почетен гражданин на Русе". Симфоничният му оркестър шества с богата концертна програма и турнета по цял свят.

За 2 седмици програмата на 56-ото издание на ММД включи над 40 събития и 680 участници от 13 страни, 13 продукции, оперна премиера, 12 ансамблови програми, рецитали и джаз концерт.

За меломаните бяха предвидени и 10 симфонични концерта, майсторски класове по пиано, цигулка и ударни инструменти, както и 6 съпътстващи събития. Част от фестивалната програма беше и проектът "Мартенски музикални дни – джуниър" за деца с участието на Нети и перкусионен флашмоб.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства