Джипи поема общинското БСП в Търговище

Д-р Светослав Стефанов (45г.) е избран за председател на общинската организация на БСП в Търговище.

Д-р Светослав Стефанов (45г.) е избран за председател на общинската организация на БСП в Търговище, съобщиха от червената централа. 45-годишният медик, който работи като джипи, е спечелил с 58 глас. Галин Дачев, който имал най-голяма подкрепа от местните организации, е взел 35, а Пламен Петров 1.

Според активисти на БСП, д-р Стефанов е бил номинация на бившия кмет на Търговище д-р Красимир Мирев, който си е направил отвод за партийния пост. Същия отказ е заявил и бившият депутат Румен Такоров.

Новият председател на общинското БСП е шеф на Сдружението на общопрактикуващите лекари в област Търговище и ръководител на групова практика. Бил е общински съветник и кандидат за депутат.

Той поема червените дела от Свилен Василев, който напуска поста по здравословни причини.

Според участници в общинската отчетно-изборна конференция, отново е бил поставен въпросът с липсата на поемане на отговорност за серията загуби на БСП в Търговище, която остана без народен представител и за първи път след 1944г. няма кмет.

"Съпартийци дадоха слаби оценки на работата на БСП в общината и областта и поискаха оставката на областния председател Явор Куюмджиев, но до дебати по темата не се стигна въобще", коментираха участници във форума.

Според тях включването на партията в общинската администрация в Търговище, която се ръководи от кмета от ГЕРБ д-р Дарин Димитров, също станало без решение на организацията.

"Всички важни решения се вземат от няколко човека. Липсва комуникация, не присъстваме в обществото и медиите. В резултат организацията се е свила на половина и вече има малко над 750 членове", допълни друг недоволен от процесите в червената партия в Търговище.

Други пък заявили, че трябва да спрат с разделянето на лагери и да намерят обединение.

Каква е официалната позиция на новото ръководство и областния им лидер Куюмджиен ще стане ясно в сряда, когато ще дадат пресконференция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони