Главен комисар Георги Костов: При операцията в столичния квартал „Стрелбище” няма пострадали

При операцията по извеждане на барикадиралия се в дома си бивш полицай Петър Коджейков, няма пострадали, информира главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов, предаде „Фокус”.

Той допълни, че задържаният е провел 3 изстрела по посока на полицейски служители. ''Няма пострадали. Бяха взети всички предохранителни мерки и категорично в цялата операция няма пострадали - няма служител или гражданин с огнестрелни наранявания”, заяви Костов.

Той допълни, че за операцията са взети адекватни тактически решения. Тя е продължила 18-19 часа, защото е проведена на три етапа.

„Първият етап следваше да се защитят гражданите, които потенциално биха могли да пострадат от негови действия. Да се вземат всички предохранителни мерки за служителите. Да се вземат мерки, за да се изведе съпругата, която беше в деликатно здравословно състояние и след това чак да се пристъпи към задържане на лицето”, обясни Костов.

Той допълни, че Коджейков има здравословен проблем, а не е терорист, така че основното в операцията е било животът и здравето му да бъдат запазени.

„Множество от структури на МВР свършиха своите действия по закон, без да се бърза. Като на всеки етап, до който достигаше операцията се взимаше адекватно решение за последващи действия”, коментира Костов.

Той информира, че в момента се води следствие, ще се извършат и необходимите експертизи, но е рано да се говори за обвинение.

Костов поясни, че в момента Коджейков е в такова състояние, че няма да може логично да обясни случилото се. На задържания са дадени успокоителни. Главният комисар поясни още, че бившият полицай има определени здравословни проблеми, които са в основата на създалата се ситуация, и добави, че е факт, че той не се води на психиатричен отчет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини