Цветан Цветанов: В ГЕРБ не се обсъжда вариант за предсрочни парламентарни избори

Към настоящия момент в парламента и в парламентарната група на ГЕРБ не се обсъжда вариант за предсрочни парламентарни избори. Основният опонент на ГЕРБ в отминалите местни избори се оказа Реформаторският блок и определени политици от Реформаторския блок. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на областно отчетно събрание на ГЕРБ в Ямбол, като част от обиколката му по партийните структури в страната, предаде Фокус.

''Предстоящите избори през 2016 г ще бъдат само и единствено президентските.'' заяви Цветанов. Относно предсрочните парламентарни избори, той каза още: ''Знаете, че това е желание, което беше анонсирано преди няколко седмици и месеци. Това е желанието пред микрофоните, когато застанат определени политици от малките политически формации, но повярвайте, че никой няма намерение да отидат на предсрочни парламентарни избори от тези политически формации, които заявяват тези си намерения”.

По думите му ПП ГЕРБ е в по-неблагоприятна ситуация от ДПС И БСП, защото има 84 народни представители, което е повече от тези на ДПС и БСП заедно и всяко едно решение, което се вземе в българския парламент, което е добро и се възприеме от всички, всички казват, че с тяхна подкрепа се е случило. „Нищо подобно – всяко едно решение, което може да бъде прието в парламента, се случва с ПГ на ГЕРБ. Когато обаче има нещо, което е от национално значение, но е непопулярно за обществото, веднага излиза популисткото говорене ,че ГЕРБ е взела решение, което не кореспондира с очакванията на хората. Все пак ние трябва да бъдем страна с ясни параметри за това което можем да направим и да реализираме. Точно за това мога да заявя, че предстоящите избори през 2016 г ще бъдат само и единствено президентските”, категоричен бе Цветанов.

Относно това, че основният опонент на ГЕРБ в отминалите местни избори се оказа Реформаторският блок, Цветанов допълни: „В момента в българския парламент действително някои искат да участват в управлението, но същевременно да бъдат и опозиция. Е, няма такъв политически субект в Европа, който да показва подобно двойно лице. И затова парламентарната група на ГЕРБ предприехме малко по-остра реакция и с обсъжданията, които направихме с нашия лидер, господин Борисов, трябваше да покажем на обществото, че не можем повече да търпим подобно двуличие и трябва да се движим в по-правилната посока, да кажем истината и да продължим напред“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини