Намериха празен банкомат край магистрала "Струма"

Празна метална "кутия"- банкомат, била намерена в дере под новопостроената автомагистрала "Струма" край дупнишкото с. Дяково, коментираха местни през уикенда. На находката се натъкнал в местността Попови кошари случайно преминал мъж от близката махала Хановете.

На мястото веднага изпратили полицейски екип. Засега не може да се твърди, че става дума за опразнен и захвърлен там бенкомат, коментираха случая местни полицейски шефове. Но признаха, че имало намерена такава кутия и конструкция. Започнало е разследване.

7-8 случая на отмъкнати банкомати от банкови трезори станаха по Югозапада за м.г. и по Нова година - в Гоце Делчев, Дупница и др., припомнят ченгета. Банкомат, зараден "догоре" с банкноти, за коледните празници беше изкъртен и задигнат от ниша във фоайето на банка в центъра на Дупница по Бъдни вечер. Устройството е било закачено и влачено с автомобил по паважа пред входа, следите от което личаха дни наред. Според коментари в града в банкомата е имало над 200 хил. лева.

Според банкери обаче един бакомат с такива параметри и капацицет "побира" от 60 до 120 хил. лева. "Находката" от дерето при с. Дяково може да помогне при разкриването на извършителите на този банков обир и изобщо на банкоманиаците по Югозапада, коментират в селото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини