За Станишев България няма посока, нито перспектива

„Европа отдавна е в криза. Европейските лидери сведоха политиката за справяне с икономическата криза до рестрикции. Но духът на солидарност беше тежко отслабен и това е причината за сегашното положение в Европа. Хората се разколебаха в доверието си в Европа, защото тя не се грижи за тях”, заяви пред Нова тв евродепутатът и лидер на ПЕС Сергей Станишев.

„Политическата сцена е привидно стабилна в България. Усещането е, че страната няма посока, нито перспектива. Това е най-тревожно. Трябват повече публични инвестиции, с които да се създадат повече работни места. Една от причините да имаме толкова шарен парламент е, че БСП има комфорт да бъде единствената европейска опозиция. Предстоящата задача пред БСП е да дава алтернатива”, смята Станишев.

„Трябва по-голяма размяна на информация от разузнаването между европейските страни. Няма държава от Европейския съюз, която да е имунизирана от подобна ситуация”, каза още Сергей Станишев.

„Добри комшии сме. Но трябва да им кажем: „Ако искате партньорство, не можете да се мешате в нашата вътрешна политика”, коментира Станишев забраната за влизане в Турция на политици от ДПС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика