Роми нападнаха центъра за спешна помощ във Ветово

Вандалщина възмути хората във Ветово.

Роми нападнаха центъра за спешна медицинска помощ /ЦСМП/ около 2 ч. след полунощ миналата неделя в град Ветово. "Счупени са само две малки стъкла, но вандалщината трябва да се санкционира веднага по съкратената процедура", заяви кметът на общината Георги Георгиев. Полицията изяснява кой точно е причинил материалните щети.

До разправията се стига заради недоволството на мургавите посетители от забавената реакция на медиците в центъра. Диабетичка от ромската махала пила алкохол и изпаднала в безсъзнание от хипогликемия. Роднините й алармирали за помощ на тел. 112 и вместо да чакат линейка, я закарали в центъра.

Медицинският фелдшер Орхан Халитов стабилизирал пациентката, но не успял да се справи с придружителите й. Те напирали в коридора и в блъсканицата счупили стъкла на входната врата. Хората се укротили едва когато пристигнал полицейски мотопатрул.

"Сградата е общинска, но се стопанисва от ЦСМП", обясни кметът Георгиев. Той призова за нетърпимост към подобни случаи, които пилеят голям обществен ресурс и нарушават правата на хората.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право