Доналд Тръмп заяви, че може да се срещне с Владимир Путин в най-близко бъдеще

Тъмната страна на вечното дерби

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 март 2018

Прелива язовир Кърджали

Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Валери Симеонов: Когато партньорите поискат да се оттегля от правителството, ще го направя

Конституцията и народът

София по-добра за живот от Москва Виена запазва първото място

Нова ТВ купува 100% от “Нет Инфо“

Обвиняват БДЖ в нагласени поръчки

Класика и пера в зала „България” Иновативният пърформанс „Еволюция” развълнува публиката

Нападателят от Мериленд е загинал от раните си в болницата

Мъж спаси куче от теглича на автомобил, арестуваха го

Мъж, спасил куче, закачено и влачено на теглича на кола, бе арестуван. Милко Величков е задържан за “неправомерни действия” спрямо шофьора, мъчил кучето, обляно в кръв, след като го спрял и отървал животното, съобщава той в фейсбук.

Ето и разказът на Милко в социалната мрежа:

,,Скъпи приятели, не съм вярвал че и на мен може да ми се случи да попадна за 24 часа в ареста, но ето че за всичко си има първи път. А случката: вчера, към 15:30 докато си оправям разни неща по мотора и докато една купчина дечурлига си играят на улицата, ей този индивид с черното яке, с висока скорост се задава от единия край на улицата, преследван с бясна скорост от едно такси. След секунди разбирам причината – на теглича на този (тука ми се губят думички) е закачено и се влачи … куче. Горкото животно се влачеше по корем в продължение на поне 200 м и той очевидно нямаше намерение да спре. Настигам колата след ъгъла и с помощта на комшии (които впоследствие също се покриха като трябваше да свидетелстват) го вадим от колата и започва разправията. Аз лично подавам сигнал на 112. Оправданието на идиота беше, че го бил забравил докато го разхождал. Следи от кръв и изпражнения на животното имаше видими поне от около 100 м. След цялата разправия и сумата ти патрулки, които се изсипаха мен ме отвеждат в районното с постановление за задържане за 24-часа и повдигане на обвинение по чл. 325 от НК, а този идиот спокойно си се прибра вкъщи и е много спорно дали ще бъде обвинен в каквото и да било. Чуваха се коментари: „Животното си е мое и ще си правя каквото искам“, „Ако искам и прасе ще си вържа и ще си го тегля“ и т.н., но понеже видите ли Милко може би бил гръмнал във въздуха, идиота преживял голям стрес и уплах и сега Милко го чака присъда! Само да допълня, че по същия член, в продължение на 10 часа в една килия с мен бяха и трима циганина, оказали съпротива по време на арест и обиждащи служебни лица! Ай честито! Ебати държавата, ебати законите, ебати хората!“

След разказа хора, възмутени от насилието над животното и разигралата се ситуация, започнаха подписка в защита на Милко. Петицията “Искаме награда за Милко, опълчил се срещу насилие над куче” набира скорост и вече има близо 200 подписа.

Версията на другата страна е, че мъжът е задържан, защото е стрелял и е нанесъл телесна повреда на шофьора. Твърди се и че водачът наистина бил забравил кучето на теглича и потеглил с мръсна газ, защото се подплашиш.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.