Задържаха румънец за измама с фалшива нафта, подправена с оцветител за сладкиши

45-годишен румънец е задържан в ареста, след като продал на нашенец фалшива нафта, подправена с оцветител за сладкиши. Срещу П.Ч. е образувано бързо производство за измама, съобщиха от полицията във Видин.

На 26 март в 10,35 часа жител на граничния град Кула сигнализирал в полицията, че малко по-рано бил измамен от двама непознати, които срещу 240 лева му продали 200 литра жълта течност с мирис на нафта. Пред униформените жертвата обяснила, че мъжете не говорели добре български език и се придвижвали с бял на цвят лек автомобил с румънска регистрация.

Полицаите започнали незабавно издирване и към 10,50 часа засекли колата, марка "Фолксваген", в района на бензиностанция във Видин. Във возилото униформените открили 240 лева, 10 пластмасови бутилки от по 10 литра с жълтеникава на цвят течност с мирис на нафта, 7 капсули с оцветител за сладкарски изделия, пластмасова бутилка с червена на цвят течност и спринцовка с червена течност.

Румънският шофьор и колата са откарани в РУ-Кула. Чужденецът е привлечен като обвиняем в присъствието на преводач и служебен защитник. С прокурорско постановление П.Ч. е задържан за 72 часа в следствения арест.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право