Велосипедист е с опасност за живота след удар във врата на кола

Снимка: архив

Велосипедист е пострадал тежко при удар във врата на автомобил в Горна Оряховица. Произшествието е станало в 11,30 часа в събота на ул."Свети Княз Борис 1" в железничарския град.

В злополучния ден лек автомобил Рено "Меган", управляван от 38-годишната Н. Н. от Горна Оряховица, която след паркиране отворила врата на автомобила. В същия момент движещият се след нея велосипед, управляван от 37-годишен мъж от Плевен се блъснал във вратата и паднал на пътното платно. В следствие на това велосипедистът е получил фрактура на черепа, настанен е за лечение във великотърновската болница, с опасност за живота.

На двамата водачи са взети кръвни проби за химичен анализ.

Междувременно в Дебелец е пострадал неправособен мотоциклетист. Произшествието е станало в 15,20 часа в събота на кръстовище в града. По първоначална информация лек автомобил "Рено 19", управляван от 47-годишния К. С. от Велико Търново не пропуснал движещият се по път с предимство мотоциклет.

Моторът не бил регистриран по надлежния ред и управляван от неправоспособния Н. Н. (33 г.) от Велико Търново.

В резултат на инцидента е пострадал мотоциклетистът, който е бил откаран във великотърновската болница с фрактури на крак и китка на ръката, без опасност за живота.

Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни.По двата случая е започнато досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони