Подписано е рамковото споразумение за поддръжка на родните МиГ-29

Тръмп бесен заради поредния теч на информация от екипа му Поздравил Путин за победата, въпреки препоръката на съветниците си

Петр Келнер купи „Теленор“ в България Компанията вече има един и същи собственик с Нова телевизия

Николо Коцев ще свири на Burgas Jam

МОСВ дари бездимна печка на спасителя на щъркелите от село Зарица

11 месеца затвор за грък, нападнал лекари в Петрич

Министър Ангелкова: Специален QR код ще информира потребителя за избрания от него туроператор, хотел или планински водач

Обявиха програмата на Първа лига до края на сезона, ясни са всички дербита

Полярно мече се роди в зоопарк в Шотландия

Радев призова за повече прагматизъм в двустранните отношения с Израел

Софи Маринова раздава обяснения и автографи в шуменския съд

4 години за убийство на пътя и шофиране след употреба на дрога

„Омония“ уволни Ивайло Петев

Река Тунджа е повишила нивото си с 25 см в сливенския участък Към момента няма риск от разлив

Комисията за ЧЕЗ ще изслуша разузнавателните служби и Министерство на финансите

Фалирал мол търси пари от наематели в Русе

Фалирал мол в Русе се опита да осъди търговец да му плати 5784,77 лв. наем за 4 месеца. Районният съд в крайдунавския град отхвърли като неоснователен иска на синдика на обявения в несъстоятелност “Мега Мол Русе” АД срещу „Ен Пи Си Революшън” ООД.

Решението може да се обжалва пред окръжния съд.
По заведеното частно гражданско дело привлечената фирма „Факторинг Инвест” ЕАД твърди, че борчът е погасен.

С изпълнителен лист “Ен Пи Си Революшън” налага запор върху вземанията на мола и доказва, че “Мега Мол Русе” му дължи 252 172 лв. За да покрие дължими суми към контрагента си „Фемили Кетъринг” ЕООД, дружеството ги прехвърля “като даване” с договор за цесия на “Факторинг Инвест”.

“Мега Мол Русе” беше обявен в несъстоятелност от окръжния съд м.г. Общото събрание назначи временен синдик и Комитет на кредиторите. До предизвестения фалит се стигна, след като лондонският клон на Банка Пиреос СА заведе изпълнително дело за над 40 млн. евро необслужван кредит. В иска банката настоя “за предварителни обезпечителни мерки” на имуществото на длъжника по договори за заеми и цесия.

Търговско-развлекателният комплекс беше запечатан от частен съдебен изпълнител, а фирми изпълнители и комунални дружества го осъдиха за неплатени задължения. Част от стоката на изнеслите се търговци под наем пък беше запорирана заради неуредени сметки.

Молът беше открит в края на 2010 г. с инвестраните над 30 млн. евро, но не успя да привлече достатъчно търговци и клиенти.

Справка в Търговския регистър сочи, че АД-то е купено от офшорните компании “Синерджи Маркетинг Лимитид” от Сейшелите, “И Си Ди Мениджмънт” /Кайман/ Лимитид от Каймановите острови и “Асмита Холдингс Лимитид” от Кипър. Мандатът за управление на директорския борд изтече на 30.08.2014 г.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.