Граничен полицай предотврати самоубийството на шофьор, превозващ 464 кг канабис

Граничен полицай предотврати опита за самоубийство на шофьор на ГКПП – Калотина, който е превозвал 464 кг канабис, съобщиха от пресцентъра на Главна Дирекция „Гранична полиция”.

Снощи на пункта за влизане в страната е пристигнал товарен автомобил, пътуващ от Черна гора за Турция, натоварен с алуминиеви отливки. Управляващият камиона е бил черногорски гражданин.

Началникът на дежурната смяна на ГКПП-Калотина е получил информация, че пред рентгена на пункта се намира товарен автомобил марка “Ивеко” с черногорски регистрационен номер, шофьорът на който лежи окървавен в безпомощно състояние в кабината.

Водачът е заключил шофьорската вратата на камиона и започнал да си нанася прободни рани с нож в областта на гърдите, твърдят очевидци.

Веднага е повикана линейка, а началникът на смяната успял да проникне в товарния автомобил от дясната врата на кабината. Той обезвредил шофьора, като избил ножа от ръката му и го хвърлил през прозореца.

Преди да изпадне в шоково състояние, черногорецът заявил на граничния полицай, че иска да се самоубие, тъй като в камиона му има голямо количество наркотично вещество.

Извършена е проверка на камиона и е установено наличието на чували с пакети със светлозелена тревиста маса, която при полевия наркотест реагирала на канабис. Общото тегло на откритото наркотично вещество е 464,156 кг. Митническите служители са били незабавно уведомени и ще разследват случая по разпореждане на дежурния прокурор

Самоубиецът е хоспитализира, като е бил охраняван от граничен полицай. Канабисът е иззет, камионът е задържан на ГКПП – Калотина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право