Обама отказа среща с Ердоган

Президентът на САЩ е отказал лична среща с турския си колега Реджеп Ердоган, който в близките дни пристига в САЩ за участие във форум по ядрената безопасност, съобщава The Wall Street Journal, цитиран от ТАСС.

Засега от администрацията на Ердоган не коментират тази информация. В пресслужбата на турския президент не са постъпвали сведения за отмяна на срещата, уточнява руската агенция.

Според източника на американското издание Обама е отклонил запитване от страна на Ердоган "да участват заедно в откриване на джамия, чийто строеж е бил финансиран от Турция".

Освен това президентът на САЩ "нямал планове за формална среща на четири очи с турския партньор, който се явява един от жизненоважните съюзници в борбата с "Ислямска държава"", подчертава The Wall Street Journal.

Отказът на Обама от среща с Ердоган не трябвало да се разглежда като неуважение, била позицията на Белия дом. Двамата са се срещали през ноември на форума на Г-20, а са разговаряли по телефона през февруари, напомнил източникът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят