Габи Петрова за допинга на Шарапова: Взимах го до септември, но не беше забранен

„Взимах милдронат в продължение на три седмици. Спрях употребата му още през септември, защото бях уведомена, че ще бъде забранен”, призна Габриела Петрова на извънредната пресконференция в Пресклуб България във връзка с положителната й допинг-проба.

Петрова ползвала препарата през 2015 година, когато той още не бил забранен. Това твърдят от щаба на спортистката.

„Беше ни препоръчан за употреба след тежки физически натоварвания, за по-качествено и по-бързо възстановяване. Консултирали сме се с всички, с лекаря на националния отбор по лека атлетика (Ангел Лозанов – б.а.), не бих си позволила да взема нещо на своя глава. Аз съм сериозен човек и съм наясно с рисковете на професията си, с това, че подлежа на внезапен контрол”, обясни Петрова, цитирана от БТВ.

Веница Атанасова, мениджър на Габриела Петрова, се е свързвала още в средата на март д-р Ивар Калвинш, създател на лекарството. Препаратът остава дълго време в организма на употребявалия го, това твърди създателят му в интервю за руски медии по повод положителната допинг проба на Мария Шарапова, взела от същото лекарсто.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.