На 23 януари 2019 да почерпят

Мултикулти извращения на номинациите за „Оскар“ Етнически квоти и политически послания с “Черната пантера” и “Зелената книга”

ЕК алармира за БГ гражданството (обзор) Институцията е обезпокоена от схемите за предоставяне на паспорти срещу инвестиции

Палестинец е убит след израелска въздушна атака в Газа

Комисията одобри Преспанския договор, утре влиза в гръцкия парламент

Би Би Си: Дейвид Бауи е най-великият артист на ХХ век За най-велик лидер на ХХ век е избран Нелсън Мандела

Африка спасява Пирин с подписи, събрани от „зелените“ Преброяване на „еколозите” поиска бизнесът

Майк Помпео: Очаквам напредък в ядрените преговори със Северна Корея

Американският заместник-държавен секретар Уес Мичъл подаде оставка

ВМРО предлага: Доброволни отряди срещу циганската престъпност Настояват за „Данък лукс” и преизчисляване на старите пенсии

Водолази търсят потънало 15-годишно момче във водите на микроязовир край Пловдив Детето отишло да се пързаля върху замръзналия водоем, който се пропукал и го погълнал

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 януари 2019

Пешеходец е загинал на място, пометен от кола на входа на Бургас

Проф. Кантарджиев: Недоказуема е точната бройка на починалите от грип

Партенки и манерки продава армията Предлагат се и бичкии

6 млн. лв влизат в общинската хазна на Търново от такса смет

Средно около 6 млн.лв влизат в хазната на Община Велико Търново от такса битови отпадъци.Прогнозен анализ на кметската управа сочи, че до 2019-та местните данъци и такси ще претърпят само незначителни корекции. Няма да бъдат пипани най-масовите- данък сгради и такса смет.

Предвижда се да расте туристическия данък. През последната година са очаквали 155 000 лв от него, на са платени 130 000 лв. До 2019 г налогът трябва да нарасне до 185 000 лв.Ще се увеличат и постъпленията от таксите за забавачките. За миналата година са събрани 810 000 лв по това перо, като през следващите три години тази сума трябва да нарасне с 200 000лв.

Оказва се, че собствениците на 8600 автомобила плащат данъци, колкото останалите 40 000 коли. Парите от возилата, които са от 74 до 110 киловата възлизат на 1,2 млн.лв. От другите машини, разпредеделени в три други групи , съобразно мощността им,общата сума от данъците на всички пък е по-малко от 1 млн.лв.По официална справка на общинската данъчна службаколите от 37 до 55 киловата, които са регистрирани в общината са 12560. Тези между 55 и 74 киловата са 12313.Возилата ,носещи най-много приходи са в диапазона 74-110 киловата.Най-мощните машини- над 110 киловата са 1607.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.